Κοινωνία

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ- Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ | Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί: «ΜΕΙΝΕΤΕ σπίτια σας»

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ- Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ | Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί: «ΜΕΙΝΕΤΕ σπίτια σας»

Δείτε εικόνες και Live Video…

Εφιαλτικό είναι έως αυτή την ώρα το σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας.

Σχεδόν σε κάθε στενό των Εξαρχείων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα επεισόδια.

Η εκτεταμένη χρήση χημικών και οι φωτιές έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Τις 25 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι προσαγωγές, ενώ 2 άνδρες των ΜΑΤ έχουν μεταφερθεί με τραύματα στο νοσοκομείο.

Βόμβες μολότοφ, πετροπόλεμος, φωτοβολίδες, βεγγαλικά, πύρινα οδοφράγματα από την μία πλευρά και χημικά, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης συνθέτουν το σκηνικό που έχει στηθεί στο κέντρο της Αθήνας εδώ και περίπου δυο ώρες.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η ΕΛΑΣ μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε 18 προσαγωγές. Όλοι οι προσαχθέντες οδηγούνται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.

Επεισόδια με φωτιές, καταστροφές, οδοφράγματα και μολότοφ βρίσκονται εξέλιξη στα Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές εκσφενδονίζουν πέτρες, μολότοφ και… βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Στην πραγματικότητα αυτή την ώρα γίνεται πράξη το οργανωμένο σχέδιο επεισοδίων για το οποίο η αστυνομία είχε πληροφορίες εδώ και μέρες, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει.

eksaΈτσι, για μια ακόμη φορά, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν απλώς να οριοθετήσουν τη δράση των κουκουλοφόρων εντός των στενών των Εξαρχείων, ενώ ταυτόχρονα δέχονται βροχή από μολότοφ, οι οποίες, για μια ακόμη φορά είναι «ενισχυμένες» με κόλλες και δυναμιτάκια, ενώ οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούν και πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων εναντίον των αστυνομικών.

Η περιοχή των Εξαρχείων έχει μετατραπεί για πολλοστή φορά σε πεδίο μάχης, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική από τα χημικά που ρίχνει η ΕΛΑΣ και τα καμμένα αυτοκίνητα και τους καμένους πλαστικούς κάδους που χρησιμοποιούν ως οδοφράγματα οι κουκουλοφόροι.

eksa4Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 25 προσαγωγές. Ένας αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματισθεί στη διάρκεια των επεισοδίων του.

ipt02Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται αυτή την ώρα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο το Φυσικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και μολότοφ και οι αστυνομικές δυνάμεις «απαντούν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Οδομαχίες όμως, εξελίχθηκαν στην αντίστοιχη πορεία μνήμης στο Ηράκλειο, ενώ ένταση επικράτησε και σε άλλες πόλεις…