Κόσμος

Τώρα κίνηση ΒΟΜΒΑ του Πούτιν: «Ο Ρωσικός στόλος θα είναι ΜΟΝΙΜΑ πλέον στην ΑΟΖ»

Τώρα κίνηση ΒΟΜΒΑ του Πούτιν: «Ο Ρωσικός στόλος θα είναι ΜΟΝΙΜΑ πλέον στην ΑΟΖ»

Έρχονται μόνιμα τα ρωσικά…

πολεμικά πλοία του Βόρειου στόλου από αρχές του 2017 σε Αρκτική και Μεσόγειο Θάλασσα

Την συνεχή παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων αποφάσισε η Μόσχα σε Αρκτική και Ανατολική Μεσόγειο, περιγράφοντας σαφέστατα τις δύο κύριες περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος του Κρεμλίνου παγκοσμίως .

Η Μεσόγειο αποτελεί σαφώς την πρώτη και κύρια προτεραιότητα για την ρωσική ηγεσία η οποία αποφάσισε να έχει μόνιμη, το τονίζουμε αυτό, ναυτική παρουσία στην θάλασσα αυτή και ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο όπου διακυβεύονται πολλά και τεράστια συμφέροντα.

Από τους αγωγούς αερίου ..μέχρι στο βιομηχανικό πάρκο της Ρωσίας στο Σουέζ με την διαδρομή από την Μαύρη θάλασσα προς την Β.Αφρική , συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου Πελάγους , να αποτελεί την κύρια διαδρομή την οποία θα διαφυλάττουν πολεμικά και υποβρύχια του Πούτιν «σαν τα μάτια τους».

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Turk Stream, ΤΑΝΑΡ, ΤΑΡ, του Ισραήλ , και σύντομα και του Ιράν θα διέρχονται από την ίδια περιοχή, με την Ελλάδα να αποτελεί χώρα ¨κομβικής σημασίας».

Μαζί με την δημιουργία μόνιμης ναυτικής βάσης στην Ταρτούς και ενδεχομένως στην Αίγυπτο , η Μόσχα «κατεβάζει» πλέον τα πολεμικά πλοία της για να μείνουν μόνιμα εδώ , θέλοντας να ελέγχει τα πάντα, ως υπερδύναμη.

Όσο για την Αρκτική το ζήτημα αφορά τα τεράστια κοιτάσματα σε υδρογονάνθρακες και το απροσδιόριστο καθεστώς της ΑΟΖ της περιοχής του Βορείου πόλου , που διεκδικούν επτά χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και Ρωσίας.

«Ο Βόρειος στόλος (NF) το 2017 θα συνεχίσει την πρακτική της αποστολής πολεμικών πλοίων στην Αρκτική, τον Ατλαντικό Ωκεανό και την Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου , Πλοίαρχος Vadim SERGA.

«Σήμερα, ο διοικητής της Βορείου Στόλου Αντιναύαρχος Nikolai Evmenov συνεχάρηκε τους ναύτες του στόλου με την έναρξη του νέου «ακαδημαϊκού» έτους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σημείωσε ότι το νέο ακαδημαϊκό έτος, θα συνεχίσουν την πρακτική της αποστολής ομάδων πλοίων στην Αρκτική, τον Ατλαντικό Ωκεανό και ειδικά την Μεσόγειο Θάλασσα.», είπε ο SERGA.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το κατάπλου ρωσικών πλοίων στην Μεσόγειο έχει αναπτυχθεί προγραμματισμένη εκπαίδευση μάχης των πληρωμάτων των πλοίων, υποβρυχίων και πλοίων υποστήριξης.

ef4df723ed9c17f1113b50e25c3bc32b_xlΤο 2016, τα πληρώματα των ρωσικών πλοίων και σκαφών πραγματοποίησαν πάνω από 30 ταξίδια στην Αρκτική , την Μεσόγειο αλλά και σε άλλους ωκεανούς….